Wat is Parelli?


Parelli is een trainingsmethode voor paarden welke gebaseerd is op de manier waarmee paarden onderling communiceren in hun natuurlijke omgeving. Vandaar de term ‘ Natural Horsemanship’.

De natuurlijke manier van communiceren is effectief met alle rassen, in alle disciplines en alle manieren van rijden waaronder dressuur, springen, eventing, polo, mennen of gewoon een fijne buitenrit. Het is inmiddels wereldwijd bekend en gebruikt door paarden mensen van alle niveaus. Van echte beginners tot doorgewinterde internationale wedstrijdruiters en olympische medaille winnaars.

Gebaseerd op liefde en respect voor het paard, begrip voor het natuurlijke gedrag van paarden en voor hun psychologie- geeft de Parelli methode iedereen de kans om op elk niveau plezier te hebben met zijn paard en buitengewone resultaten te behalen op een natuurlijke manier.

De Parelli methode gebruikt geen dwang, intimidatie, scherpe bitten of mechanische hulpmiddelen maar liefde, taal en leiderschap of anders gezegd relatie, communicatie en wederzijds vertrouwen.

Parelli kan iedereen helpen op elk niveau om success te hebben zonder kracht, relatie zonder dominantie, samenwerking zonder angst, gratie zonder intimidatie en harmonie zonder dwang.

Natural Horsemanship is gelijk aan de gewoontes en de gedragingen die mens en paard nodig hebben om partners te zijn.

Parelli Girls