Tweedekanspaard


Van kleins af aan heb ik veel paarden gezien die bedankt werden voor hun bewezen diensten en dit gebeurde niet altijd op een manier die ik voor hen wenste. Het is één van mijn grote dromen dat meer paarden een goede start krijgen waardoor ze na een sport carrière en dergelijke perfect te plaatsen zijn in een recreatieve omgeving.

In mijn ogen is een ex-draver het meest onderschatte paard de dag van vandaag. Daarom vang ik ook een aantal paarden op die ik gebruik om les mee te geven. Deze paarden voldoen door één of andere reden niet langer voor de topsport, maar ze zijn vaak goede leerpaarden voor mensen die (nog) geen paard hebben!

In een aantal gevallen vinden paard en mens elkaar en is het een begin van iets moois!

 

 

Goldfinger de Muze: 28/06/2006

Parelli Natural Horsemanship

Horsenality: LBE / RBE

Ras: BWP

Goldfinger had een carrière als springpaard en sprong gemakkelijk 1.35m. Drie jaar geleden kreeg hij problemen met zijn voorbenen waardoor springen er voor hem niet meer in zat. Hij is vooral bang van de omgeving en is geen snelle leerling. Hij heeft nood aan veel herhaling maar hij staat goed aan de hulpen. Goldfinger kan zeer speels zijn en hij heeft vooral moeite om zijn tanden niet ergens in te zetten …

 

 

 

 

Quality Williams: 01/04/2004Mieke Lannoo Parelli

Horsenality: RBI

Ras: Franse draver

Quality is een inwendig onrustig paard die zelden bang is van haar omgeving maar wel angstig als student.

Ik heb haar gekregen van mijn broer (Lieven Lannoo) doordat ik van nul wou beginnen met een sportpaard en hierbij alles toepassen wat ik tot dan al geleerd had van Parelli. De merries uit haar bloedlijn waren één voor één ontrainbaar, maar zij behaalde een record van 1.16.1.  ik reed haar ook zelf in koers. In plaats van een carrière uit te bouwen in België, besloten we om haar te laten dekken. Mijn broer gaf mij het compliment dat er niemand was die meer uit haar kon krijgen dan ik. Haar topsnelheid is 54 km per uur.

Nu heeft ze drie veulens in koers lopen, is ze fokmerrie eerste categorie en omgeschoold tot rijpaard voor mijn dochter van acht.  Zij heeft met haar ‘rijden aan de losse teugel’ ( freestyle L2) behaald.

Quality is nu het paard van mijn dochter waarmee ze perfect alleen overweg kan, zowel op de grond als in het zadel.