Mijn paarden


Twist van de Durmehoeve: 19/05/1996Twist

Horsenality: LBX / RBX

Ras: BWP

Een vertrouwen vol, speels paard. Met hem heb ik de Parelli levels behaald, hij is mijn rots in de branding en mijn spiegel 🙂

“There is nothing that you can’t do when your horse becomes a part of you!”

Twist is het paard die me dit al zo vaak heeft laten voelen.

 

 

Quality Williams: 01/04/2004Mieke Lannoo Parelli

Horsenality: RBI

Ras: Franse draver

Quality is een inwendig onrustig paard die zelden bang is van haar omgeving maar wel angstig als student.

Ik heb haar gekregen van mijn broer (Lieven Lannoo) doordat ik van nul wou beginnen met een sportpaard en hierbij alles toepassen wat ik tot dan al geleerd had van Parelli. De merries uit haar bloedlijn waren één voor één ontrainbaar, maar ze behaalde een record van 1.16.1. Hierna reed ik haar zelf in koers. In plaats van een carrière uit te bouwen, besloten we om haar te laten dekken. Mijn broer gaf mij het compliment dat er niemand was die meer uit haar kon krijgen dan ik. Haar topsnelheid is 54 km per uur.

Nu heeft ze drie veulens in koers lopen, is ze fokmerrie eerste categorie en omgeschoold tot rijpaard voor mijn dochter van zes. Ikzelf heb met haar ‘rijden aan de losse teugel’ behaald.

 

 

Blitzy Williams: 04/04/2011Mieke Lannoo Blitzy

Horsenality: LBI

Ras: Franse draver

Blitzy is het eerste veulen van Quality Williams.

Als je haar kan motiveren is ze leuk om dingen mee te doen en zelf speels. Ze is echt nergens bang voor, alleen de trailer vindt ze wat ongemakkelijk. Soms denk ik dat ze wagenziek is, als dat zou bestaan bij paarden. Ze laadt makkelijk maar ze is nogal in zichzelf gekeerd tijdens het rijden. Ze is getest in België, haar topsnelheid langs het kanaal is op heden 50 km per uur. Soms doet ze ook mee in de les, want ze is super rustig en ze geeft de mensen tijd om te leren.

Blitzy is de perfecte vertrouwensbouwer voor mijn rechterhand (Yentl) die wedstrijd ambities heeft.

 

 

Happyfutureforyou: 20/03/2012Happyfutureforyou

Horsenality: soms RBI afwisselend met de andere 🙂

Ras: Quarter Horse

Qua Horsenality weet ik nog niet echt waar hij nu zit want hij niet bang van verkeer, hij is licht aan het halster en zeer voorzichtig (ik moet mijn energie laag houden rondom hem). Hij laat zich niet altijd benaderen. Happy is een blanco blad, hij was nog nooit gehalsterd toen ik hem ging omhalen.

Hij is via via bij mij terecht gekomen: bedankt Geert Nemegheer. De grootste reden waarom hij bij mij blijft is doordat Pat Parelli mij aangeraden had om als volgende paard een Quarter te zoeken. Op deze manier zou ik weten hoe het voelt om echt voorwaarts te rijden met stoppen in het achterhoofd.

 

 

Xander van der Hutte: 02/04/2005Xander Parelli

Horsenality: RBX

Ras: Shetlandpony

Xander is een pony die ik gekregen heb van mijn man als geschenk voor de geboorte van mijn dochter.

Hij is het gezelschap voor de wedstrijdpaarden, vooral tijdens het vervoer. Hij is minder zwaar dan een groot paard – dus beter voor de auto en het verbruik – en neemt ook weinig plaats in in de stallen op de renbaan. Met mijn kinderen is hij super voorzichtig en hij doet zeer hard zijn best om uit de problemen te blijven.