Terugblik naar een maand bij Pat en Linda Parelli

Onze belevenissen in Pat zijn wereld!

Nathalie Lagasse Mieke Lannoo Pat Parelli

Vol verwachting begonnen Nathalie Lagasse (3* Parelli Licensed Instructor) en ik onze trip naar Pats barn.

Mijn verwachting was vooral om echt te voelen hoe het is om met de paarden van Pat te spelen en te rijden. Nathalie wou mij niet alleen laten gaan 🙂

Wat betekent het nu echt om voorwaarts te rijden met stoppen in je gedachten en vice versa? Wel, na vijf minuten op Poncho (één van Pat zijn futurity horses van vorig jaar) had ik mijn antwoord al gekregen: je moet elke stap en gang in jouw lichaam meerijden met deze paarden, zij maken geen veronderstelling! Dit was fantastisch en de volgende dag vertrok Pat naar een expo in Harrisburg. Daardoor kregen we de super kans om de Horsenality Humanality cursus mee te volgen van Linda en Dr. Patrick Hendley! Hierdoor heb ik nog een beter inzicht gekregen in mijn medemensen en hun paarden.

Mieke Lannoo Nathalie Lagasse and Linda Parelli

Hoe gaat Pat dagelijks om met zijn performance horses? We waren met ongeveer vier ruiters, grooms en samen met Pat, zijn zoon Caton en Joseph (Pat zijn hulp trainer voor de cutting paarden) werden tussen de 30 à 40 paarden getraind. Wij als instructeurs hielpen mee om alle paarden naar level 4 te brengen in de 4 savvys en van daaruit naar de top van hun specialiteit. En op die top zijn de meeste van de drie jarige paarden al, zeker onder het zadel! Onze taak bestond eruit om de cutting paarden op te warmen in de 4 savvys en Pat reed dan met hen één voor één bij de koeien.

De dreamhorses zijn ge-wel-dig! Echt een aanrader voor wie een partner voor het leven zoekt met een solide basis!

Als we de koeien van de weides gingen halen, waren het echt toffe momenten. ’s Morgens vroeg hekkens open, hekkens dicht, koetjes drijven … Zo tof om de medewerking van de paarden te voelen eens ze een duidelijk doel voor ogen zien!

Het was een fantastische stap richting never ending self-improvement!